Ledige stillinger
Pressekonsulent

Pressekonsulent til Københavns Stift

Har du blik for de gode historier, skarpe pressekompetencer og en opsøgende natur? Er du samtidig optaget af livets store spørgsmål og har lyst til at arbejde for Danmarks største og ældste institution med de mange fantastiske fortællinger? Så har vi et spændende job i Folkekirken i København til dig!

Kommunikationsafdelingen i Københavns Stift arbejder for at synliggøre kirkens og kristendommens relevans i det moderne samfund. Samtidig understøtter vi sognene gennem rådgivning og intern kommunikation.

Om jobbet
Vi ønsker at styrke det strategiske pressearbejde i Københavns Stift og nationalt. Dine primære opgaver som pressekonsulent at finde de gode historier i folkekirken og få dem ud at leve både i de nationale og regionale medier og på de sociale medier. Samt at rådgive Københavns biskop i aktuelle pressesager ligesom du får ansvar for at besvare og håndtere pressehenvendelser professionelt og rettidigt.

Konkret skal du:

  • varetage proaktiv kontakt med journalister på landsdækkende og regionale medier
  • rådgive biskoppen, provster og præster i forbindelse med pressedeltagelse og krisehåndtering
  • etablere og udvikle journalistisk netværk inden for relevante medier 
  • udarbejde presseberedskaber og skrive artikler til vores egne kanaler 
  • undervise på kurser for præster og ansatte om medier og kommunikation
  • kontinuerligt tænke i, hvordan vi kan skabe synergi og samspil mellem forskellige kanaler
  • bidrage generelt til teamets øvrige opgave efter behov

Om dig
Vi samarbejder med ansatte og frivillige i kirken bredt og lægger stor vægt på, at du er imødekommende og nysgerrig. Samtidig skal du have en klar bevidsthed om rådgiverens rolle og kunne argumentere overbevisende og med integritet ud fra din faglighed.

Du har sans for, hvordan de gode historier skal vinkles for at vække mediernes interesse. Og du skriver naturligvis også godt selv. Vi arbejder i stigende grad sammen med kollegaer på tværs af landet og har mange idéer og tiltag i luften, så det er også vigtigt, at du kan lide at koordinere, er struktureret og har fremdrift. 

Vi forestiller os, at du har en journalistisk uddannelse og flere års erfaring fra lignende stillinger i relevante organisationer.

Og så har du et positivt syn på folkekirken.

Vi tilbyder
En hverdag med masser af indhold på en arbejdsplads midt i en spændende udvikling, som du kan være med til at præge.

En udfordrende og selvstændig stilling i en institution, som har mediernes bevågenhed og indtager en vigtig rolle i samfundsdebatten.

Engagerede kolleger, et godt arbejdsmiljø og en udstrakt grad af frihed under ansvar. Vi bliver i alt fem fuldtidsansatte i enheden og har dejlige lokaler i Vartov ved Rådhuspladsen midt i København, som vi deler med konsulenter fra andre dele af folkekirken.

Løn og ansættelsesvilkår efter gældende Journalist- eller AC-overenskomst. Arbejdsnorm er 37 timer om ugen. Du skal være indstillet på at indgå i en pressevagtsordning. 

Start 1. december 2022. Ansøgninger sendes til kikkbh@km.dk senest 30. september kl. 12. Samtaler afholdes i uge 40 og 41.

Vil du høre mere, så ring eller mail til kommunikationschef Ulla Haahr, Københavns Stift, tlf. 21762310, umh@km.dk.