Københavns Stift
TEMA: Coronavirus

Coronavirus og folkekirken

OVERBLIK OVER GÆLDENDE RETNINGSLINJER

 

Gælder fra den 8. januar 2021, indtil andet er meldt ud.

 

De gældende retningslinjer er:

Folkekirken er undtaget det aktuelle forsamlingsforbud på 5 personer. Dog gælder der ved udendørs begravelser forsamlingsforbud på 50 personer.
 

I folkekirken gælder afstands- og arealkrav. Dvs. antallet af mennesker, der må forsamles i kirken, justeres efter disse to krav: 
 

 • Arealkrav: Antallet af gæster i kirken afhænger af, hvor mange m2 kirkens rum er. Arealkravet er 1 gæst per 7,5 meter gulvareal (ansatte og frivillige tæller ikke med).
  Det måles op af kirkens personale, og bekendtgøres med en plakat på kirkedøren (find plakater her).
   
 • Afstandskrav: Der skal sikres afstand mellem kirkegængerne for at forhindre smittespredning. Afstanden er mindst 2 meter mellem hver (familier må dog gerne sidde sammen), og der må gerne sikres større afstand end minimumskravet.

Se de fulde afstands- og arealkrav i Kirkeministeriets FAQ pkt. 2 her
 

Der gælder desuden krav om mundbind for både ansatte og gæster i de af folkekirkens lokaler med offentlig adgang, når man bevæger sig rundt i lokalerne. Kravet gælder dog ikke under gudstjenester eller kirkelige handlinger (dåb, begravelse, bryllup mv.).
Find de specifikke regler omkring brug af mundbind her.

Nyheder om coronavirus og folkekirken

 • Nye retningslinjer 7. januar

  Der gælder nye retningslinjer for folkekirken, blandt andet er arealkravet hævet til 7,5 m2 per kirkegænger

 • Korte gudstjenester uden sang

  Biskopperne anbefaler nu i en vejledning til kirkerne, at gudstjenester max varer 30 minutter, og at man undlader fællessang. Det sker pga. den alvorlige smittesituation med den engelske muterede virus. 

 • Biskop: nytårshilsen 2021

  Det er vigtigt for mig, at vi tager forløbet omkring julen 2020 i vores evaluering, når vi er på den anden side af pandemien, skriver Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, i sit brev til ansatte og frivillige.