Nyheder ang corona
Nyheder

Yderligere restriktioner i hovedstadskommunerne

I Københavns Stift gælder restriktionerne alle provstier med undtagelse af Bornholm

Restriktionerne i hovedstadsområdet omfatter København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner

Regeringens nye restriktioner i 38 kommuner har følgende betydning – ud over det der blev annonceret i sidste uge:

  • Alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, opfordres til at arbejde hjemmefra. Det skal dog sikres, at det fornødne personale til at gennemføre gudstjenester og kirkelige handlinger er til stede. Det enkelte menighedsråd kan konkret overveje, om medarbejdere, hvis opgaver foregår udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, fortsat kan løse disse opgaver.
  • Da hele kulturområdet bliver lukket ned i de pågældende kommuner, opfordres der kraftigt til, at alle kirkelige aktiviteter aflyses eller udskydes. Dette gælder koncerter, børneaktiviteter, foredragsarrangementer, studiekredse, fællesspisninger, kirkekaffe, og ældreaktiviteter mv.
  • Konfirmandforberedelse skal foregå virtuelt eller aflyses.
  • Skoler, dagtilbud og uddannelsesinstitutioner anbefales ifølge de nye tiltag ikke at deltage i julegudstjenester- eller afslutninger.

Restriktionerne gælder fra onsdag den 9. december til og med den 3. januar. Samtidig er de generelle restriktioner som fx forsamlingsforbuddet på max 10 personer udendørs samt 50 personer for udendørs begravelser og bisættelser forlænget til 28. februar 2021.