Fortsæt til hovedindholdet

Københavns Stift
100 år

JUBILÆUM

I 2022 er det 100 år siden, at Københavns Stift opstod ved delingen af det sjællandske stift. 

Det markeres i løbet af året med arrangementer, der stiller skarpt på de sidste 100 år i stiftet - en periode med store forandringer, både i kirken og i byen. 

5. september kl. 8.30

Fællessang i Bispegården

Vær med, når stiftets 100-års jubilæum fejres med et festligt og uformelt morgenarrangement med fællessang, kaffe og croissanter i Bispegårdens gård. 

Skuespiller Bodil Jørgensen er sangvært og vil introducere de sange, hun har valgt til arrangementet. Biskop Peter Skov-Jakobsen ridser stiftets historie op med fokus på at være kirke i storbyen.

Alle er meget velkommen! Tilmelding er ikke nødvendig.

Udstilling i Domkirkens Museum
Frem til den 19. december

Vor Frue Kirke og København – livet i byen, livet i kirken – i 100 år

Byen og kvartererne omkring Københavns Domkirke – Vor Frue Kirke har i de sidste 100 år været gennem en omvæltende udvikling, der også har formet kirken. I forbindelse med Københavns Stift 100 år skaber Domkirkens Museum en ny udstilling om byens og kirkens udvikling fortalt gennem erindringer, kirkeblade og fotografier.

Pisserenden og kvarteret omkring Nansensgade var præget af slum, fattigdom og stor børnedødelighed. Kirken tilbød nødhjælp, sygepleje, seksualundervisning, læsekredse, mission i baggårde og sommerophold ved nordkysten for børn og ældre. Som byen ændrede sig og beboerne fik bedre levevilkår, fik kirken overskud til at arbejde med store arrangementer, koncerter og til at holde kirken næsten døgnåben med et tilbud om et spirituelt rum, hvor alle kan finde plads. Opmærksomheden på de sårbare med nødhjælp og suppekøkken, er der dog stadig – også nu hvor baggårde er skiftet ud med cafemiljø og butiksstrøg.

Læs mere om arbejdet med udstillingen