Fortsæt til hovedindholdet
Interne kurser
Stiftspræstekursus

Stiftspræstekursus: en anden tid? 

For præcis 50 år siden så et nyt forlag dagens lys. Forlaget hed ”Tiderne Skifter”. Det var i klassekampens gyldne dage, og venstrefløjen mobiliserede med talrige partier og grupperinger. Vore dages ”rød og blå blok” tog form. Men tiderne skifter, og historiens voldsomme og forvirrende inerti tvinger gamle synspunkter og partier til at skifte klæder. I disse år trækkes linjerne op, selv mellem kirke og stat.

På årets stiftspræstekursus forsøger vi at se tidernes skiften fra forskellige vinkler. Lektor i religionssociologi Henrik Reintoft Christensen åbner med en analyse af samtidens kompleksitet. Cand.theol. og projektleder Bettina Nørgaard Franch hjælper os til at forstå, hvordan præster, som gode kolleger, kan hjælpe hinanden. 

Instruktør Jesper Dalgaard fortæller om fordomme og kulturhieraki på baggrund af sin dokumentar: ’Kandis for livet’. En af tidens skiftinger er ”krisen”. Journalist Matthias Dressler Bredsdorff vil ved hjælp af litterære og politiske eksempler vise, at kriserne i deres mangekantede og forskellige udformninger i virkeligheden er et oprør indefra, fra eksistensen selv. 

Arkitekt Ane Cortzen leder efter ånden i moderne byggeri og levevis, mens skribent og historiker Christian Egander Skov undersøger det postliberale tidehverv og dets betydning for den politiske tænkning. Forfatter Katrine Marie Guldager beretter om, hvorledes vrede er en grundsubstans med forandrende kraft: Vreden, gudinde, besyng den! Højaktuelle Glenn Bech, psykolog og forfatter, byder op til et forrygende opgør med autoriterne. 

Med sine hudløse og opsigtsvækkende indsigelser og selvbetragtninger bidrager Bech til wokekulturen og minder de gamle om, at 1970’ernes frihedskamp blev optakten til en fornyet klassekamp. Er vi vidner til klassekampens genkomst? Og står folkekirken foran en tempelrensning? 

Alt dette og meget mere kan du høre om på dette års stiftspræstekursus, som også byder på festmiddag, taler og revsende revy med Annette Molin Brautsch, Søren Kjær Bruun og company. 

Og når den lyse dag skifter til nat, bydes der op til dans med bandet ”Me Jane”. Oh yes, Tarzan: Tiderne skifter. Eller gør de? 

Velkommen til stiftspræstekursus 2023!

Du kan hente programmet til stiftspræstekurset her

Praktisk 

Ved spørgsmål kan du kontakte Pia Nordin Christensen, stiftspræst for efteruddannelse på pnc@km.dk

Kurset afholdes den 7.-9. juni 2023 på 

Grundtvigs Højskole,
Frederiksværksgade 147
3400 Hillerød. 

Tilmelding 

Tilmelding skal ske senest den 1. april 2023 til Jannie Larsen, Københavns Stift, på janla@km.dk.

Tilmeldingen er først til mølle.