Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Arkitektkonkurrence om ny kirke i gang

Menighedsrådet i Islands Brygges Sogn har nu offentliggjort materialet til arkitektkonkurrencen til den nye kirke i Ørestaden. Ønsket er en markant bygning, der kan rumme kirkelige handlinger og være et fysisk samlingssted i den nye bydel. Konkurrencen afgøres i september.

Kirkegrunden i Ørestaden står klar til en ny kirke. Foto fra Islands Brygges sogns hjemmeside.

Af Ulla Haahr

I den nye bydel Ørestaden har der siden 2016 været reserveret en grund til en ny kirke - lige syd for Royal Arena. I området har man i den seneste udvikling forsøgt at få en større mangfoldighed af bygninger, så der kommer mere lys ned mellem husene. Der er kommet småhaver, pladser og gode steder at mødes.

Fakta om arkitektkonkurrencen

 

  • Omfanget af kirkebygningen er ca 1.760 m2. 
  • Den økonomiske ramme er 77,8 mio.kr. inkl. moms
  • Konkurrenceforslag skal afleveres senest 15. august 2022
  • Vinderen forventes nomineret 14. september 2022

Den nye kirkebygning skal passe ind i denne struktur og være nærværende og inviterende: Kirken skal være til højmesse og kirkelige handlinger, men den skal samtidigt være et fysisk samlingssted for bydelen med plads til foredrag, møder og uformelle samtaler

Jens Nielsen, formand for menighedsrådet i Islands Brygges Sogn, håber, at kirken bliver både et med- og modspil til Ørestadens moderne arkitektoniske landskaber - Arenaen, Kalvebod Fælled Skole, Ottetallet, og de lave rækkehuse i Skovkvarteret, hvor den kommer til at ligge.

- Kirken skal have et iøjnefaldende, selvstændigt bidrag hertil samtidigt med, at bygningen tydeligt skal signalere kirke, som der står i konkurrencematerialet.

Han lægger vægt på, at man i den nye kirkebygning kan samle alle kirkens mange funktioner, der i dag er spredt ud over hele sognet. En smuk adgang til barnedåben, kirkekoncerten, diskussions- og samtaleaftenen, familiegudstjenesten, den rytmiske gudstjeneste, julehjælpen, brylluppet, en trøstende samtale og ikke mindst søndagens højmesse.

- Det er aspekter af menneskelivet, som ikke rigtigt er synligt nærværende i dag i bybilledet i Ørestad. Det vil bidrage til vores fornemmelse af at høre hjemme i Ørestad, tror jeg.

Hvad synes du selv, det er det vigtigste med den kommende kirkebygning?

- For mig er det vigtigste, at kirken er smuk og stemmer sindet. At det er en glæde at se på den og være i den i kraft af et godt arkitektonisk udtryk med sans for det, troen og den åndelige søgen er for mennesket. At den er så skøn og inviterende, så alle uanset tro og indstilling synes, den vedrører dem og føler nysgerrighed efter at komme ind i den.

Læs hele materialet til arkitektkonkurrencen her:

https://islandsbryggessogn.dk/page/10067/kirkebyggeri-i-%C3%B8restad

 

 

Disse firmaer er prækvalificerede
 

Cobe

Henning Larsen

Reiulf Ramstad Arkitekter

Lundgaard og Tranberg Arkitekter

OOPEEA+WE Architecture