Nyheder
Nyheder

Bedre konfirmations-undervisning

Hvordan skaber du ro og koncentration, når du underviser konfirmander? Og hvordan kan du bruge sangen som en væsentlig del af undervisningen? To kurser tilbyder inspiration og redskaber til at styrke undervisningen af konfirmander.

Unge i konfirmationsalderen samlet omkring et bord med blandt andet salmebøger og tændte lys

Undervisning af konfirmander i Marmorkirken. Foto: Sille Arendt / Københavns Stift

Af Niels Jarler

Folkekirken kommer i berøring med størstedelen af de 14-15-årige i forbindelse med konfirmationsundervisningen. To kurser giver dig mulighed for at styrke undervisningen gennem bedre klasseledelse og ved at bruge fællessangen på nye måder i undervisningen.

 

For præster og konfirmandundervisere:

Kursus i klasseledelse

Det kan være en stor udfordring at lede en gruppe børn eller unge; ikke kun for nye, men også for mere erfarne præster og undervisere. Forberedelse og planlægning af det faglige sigte og indhold er vigtig, men en lige så vigtig forberedelse handler om få sat rammer for undervisningen. Religionspædagogisk Udvalg i Københavns Stift inviterer derfor til en 3 timers workshop om god klasseledelse med leder af Folkekirkens Konfirmandcenter Finn Andsbjerg. Den enkelte bliver inspireret til at afklare sig selv i arbejdet med minikonfirmander og konfirmander: ”Hvordan får jeg sat rammer og vist, hvor rammerne er?”


Arrangør: Religionspædagogisk Udvalg


Onsdag 2. juni kl. 9.00-12.00 Kursus i klasseledelse, ved Finn Andsbjerg – for præster og konfirmandundervisere. Læs invitation (PDF)
Flintholm Kirke, Junggreens Vej 14, 2000 Frederiksberg.

Syng med!

Inspiration til at synge salmer med konfirmander

Kurset vil præsentere ideer til, hvordan man med forskellige aktiviteter kan arbejde med salmerne på en mere kropslig måde. Det kræver ikke særlige kompetencer at være med, og alle kan få nye redskaber med hjem. Underviser på kurset er Christine Toft Kristensen, der er organist og korleder ved Grene og Billund Kirker samt underviser ved Løgumkloster Kirkemusikskole.


Arrangør: Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter i samarbejde med religionspædagogiske stiftsudvalg og stiftskonsulenter


Onsdag 9. juni kl. 10.00-14.00  Syng med konfirmanderne, ved Christine Toft Kristensen. Læs invitation (PDF)

Rønne sognegård, Åvej 2, 3700 Rønne 

 

Tirsdag 31. august kl. 10.00-14.00

Syng med konfirmanderne, ved Christine Toft Kristensen – for alle faggrupper. Læs invitation (PDF)

Matthæuskirken, Matthæusgade 31, 1666 København 

Tilmeldingsfrist 27. august