Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Det skal jeg opleve på Himmelske Dage i år

En diskussion mellem sociologen Hartmut Rosa og teologen Miroslav Wolf er et must for menighedsrådsmedlem Morten Bangsgaard, når han deltager i Himmelske Dage.

Dybsindige debatter, eksperimenterende gudstjenester, smukke koncerter. Himmelske Dage i Roskilde tilbyder et væld af events for den kirkeinteresserede.

Af Kirsten Weiss Mose

Der er mange forskellige muligheder for at hente viden og inspiration på Himmelske Dage, som finder sted i Roskilde i Kristi Himmelfartsferien 26.-29. maj. Vi har talt med et menighedsrådsmedlem fra Københavns Stift om, hvad han glæder sig til at opleve på festivalen.

Morten Bangsgaard er medlem af menighedsrådet ved Jesuskirken i Valby. Han er desuden medlem af Etisk Råd og teologistuderende

Hvad skal du opleve på Himmelske Dage?

Det er altid en stor oplevelse at deltage i Himmelske Dage. Også i år er der meget spændende program – det er jo næsten en helt Roskilde Festival! I år er der måske et særligt svung over dagene, når stiftet fylder 1000 år.

Jeg ser meget frem til at høre og opleve den tyske stjerne sociolog Harmut Rosa, om jeg har beskæftiget mig en del med, men aldrig mødt. Han optræder hele fem gange i løbet af de himmelske dage. 

Hvad glæder du dig særligt til?

Særligt glæder jeg mig til en diskussion mellem netop Rosa og en meget spændende kroatisk født teolog, Miroslaw Volf, som i dag er tilknyttet det amerikanske Yale universitet. Det er simpelthen et MUST, og modereres i øvrigt af vores eget stjernefrø, Mikkel Gabriel Christoffersen.

Så skal man altid huske at ”bare gå rundt”. Have tid til at sætte sig ind, hvor man lige falder forbi, falde ned og få en kop kaffe. Himmelske Dage er virkelig et godt sted at møde mennesker på gader og stræder.