Nyheder
Nyheder

Husk børnenes digitale påskehilsen

Religionspædagogisk konsulent anbefaler, at kirkerne søger inspiration i facebookgruppen "Børn i kirken",hvor kirkerne kan sparre og drage nytte af hinandens tiltag.

Med aflyste gudstjenester landet over er også børnegudstjenesterne op til påske blevet ramt.

Religionspædagogisk konsulent i Københavns Stift, Annette Molin Brautsch, opfordrer derfor til at orientere sig i facebookgruppen ”Netværket Børn i kirken”. Her er en platform for deling af gode ideer til børnefamilierne, som præster og kirke- og kulturmedarbejdere fantasifuldt finder på rundt om i stiftet.

"Påsken er fuld af bibelhistorier, drama og visuelle ting, som man kan være kreativ omkring, når man er barn, fx påskepynt, gækkebreve og karse. Så derfor er det oplagt, at vi som kirke rækker digitalt ud til børnefamilierne med påskens kristne budskab – netop i en tid, der er fuld af uvished og kalder på håb, smil og forår," siger Annette Molin Brautsch

På facebooksiden er der mulighed for at få inspiration eller dele et opslag i gruppen, så kirkerne på tværs kan sparre og drage nytte af hinandens lokale tiltag.

Den bedste form for kommunikation er den personlige, der rammer lige ned i stuerne hos sognets mindste kirkegængere, børnene - og deres voksne, mener den religionspædagogiske konsulent.

Det er let at blive medlem af netværksgruppen, og som medlem kan man orientere sig i aktuelle blogs og videoopslag blandt andet på børnikirken.dk.

Annette Molin Brautsch har netop selv lagt et opslag ind på siden med inspiration til påske:

"Børnenes digitale påske er sanselig og nærværende på én og samme gang. Der kan åbnes påskeæg med de vigtigste kristne dage inden i, der kan ringes med kirkeklokker, helt oppe fra tårnet, hvor vi aldrig kommer, der laves tegnekonkurrencer og pyntes træer foran kirkerne og bibelhistorier læses højt," siger hun og fortsætter:

"Gå ind, stjæl med arme og ben, del med os andre og lad dig inspirere!"

Facebook: Netværket Børn i kirken