Nyheder
Nyheder

Kirken gør sit yderste for at holde sikre gudstjenester

Sundhedsmyndighederne fastholder, at folkekirken forsvarligt kan holde gudstjenester, men skærper retningslinjerne. Københavns biskop understreger, at kirken er bevidst om sit ansvar og tænker kreativt for at invitere alle til julegudstjeneste.

"Vi vil gøre vores yderste for at leve op til den tillid, man har vist os," siger Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen, der her er fotograferet inden morgenandagten. Foto: Henrik Dons Christensen.

Kirkeministeriet har drøftet Covid-19 udviklingen med sektorpartnerskabet og skærper nu retningslinjerne for gudstjenester i julen og foreløbigt ind i det nye år.

Læs pressemeddelelse fra Kirkeministeriet.

Fremover bør kirkerne blandt andet overveje sang i kirken og gudstjenesternes længde, ligesom man ved forventning om mange deltagere – som juleaftengudstjenesten – kan overveje alternative måder at holde gudstjeneste på, f.eks. udendørs, som drive-in eller ved at supplere med live-streaming.

Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen hilser de skærpede retningslinjer velkomne.

- Kirken er altid er åben for dem, der har brug for den, og vi vil gøre vores yderste for at leve op til den tillid, man har vist os. Kirkegængerne og kirkens personale i Københavns Stift skal føle sig trygge. Derfor er jeg glad for de skærpede retningslinjer. De lokale kirker gør sig store anstrengelser for at holde sikre gudstjenester i kirken, tak for det. Og mange har f.eks. allerede planlagt at streame gudstjenester, så kirkegængerne kan vælge at nyde beretningen om juleevangeliet hjemme i år, siger Peter Skov-Jakobsen.

Læs mere om Københavns Stifts håndtering af myndighedernes anbefalinger under Covid-19-udbruddet.