Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Nu kan der holdes kirkekoncerter igen

Den politiske aftale, der blev indgået i nat, betyder, at man fra torsdag den 6. maj igen må samles flere personer i kirken – både indenfor og udenfor.

 Kor synger i en kirke

Nu bliver det igen muligt at samles til koncerter i kirkerne. Foto: Sille Arendt

Af Ulla Haahr

Konkret bliver det muligt at holde menighedsaktiviteter for store forsamlinger under særlige regler. Det vil fx sige, at man må samle op til 500 personer til en kirkekoncert. Når blot alle sidder ned og har ansigtet vendt mod scenen, kan der afhængig af kirkens størrelse lukkes op til 500 personer ind. Kravet om en meters afstand og højest en person pr. to kvadratmeter gælder nemlig stadig. 

For disse store arrangementer gælder, at deltagerne skal have et gyldigt corona-pas. Hvis arrangementet bliver større end 500 deltagere, skal der laves en særlig sundhedsplan. Der vil komme retningslinjer for arrangementer i løbet af uge 19.  

Derudover bliver planen for udfasningen af forsamlingsforbuddet fulgt som planlagt: Fra torsdag den 6. maj må man være 25 personer indendørs og 75 personer udendørs – fx til begravelser og bisættelser. Dermed bliver det igen muligt at samle op til 25 deltagere til aktiviteter i sognegården som sorggrupper, korsang og lignende. Den særlige regel om aktiviteter for børn og unge under 18 år forsvinder derfor også. Der skal fortsat holdes 1 meters afstand og 2 meter, hvis der skal synges. Ligesom der også stadig er et arealkrav, der hedder 2 kvm per person, når man sidder ned og 4 kvm, hvis man står op.

For kirkelige handlinger som fx gudstjenester, bryllupper og begravelser er antallet af deltagere inde i kirkerummet fortsat bestemt af areal- og afstandskravet. Her skal man ikke vise corona-pas.