Nyheder
Nyheder

Folkekirke & Religionsmøde er kommet for at blive

Med fast bevilling og ny organisering har stiftssamarbejdet Folkekirke & Religionsmøde fundet sin endelige form. Sekretariatet har i 15 år arbejdet for at styrke folkekirkens arbejde med andre religioner i Danmark og får nu nye rammer.

Ane Kirstine Brandt, konstitueret generalsekretær i Folkekirke & Religionsmøde

Ane Kirstine Brandt er konstitueret generalsekretær i Folkekirke & Religionsmøde, som nu har fundet sin endelige form.

Af Kirsten Weiss Mose

- Det organisatoriske har fyldt meget det sidste år. Og selvom arbejdet med at styrke religionsmøderne bestemt ikke har ligget stille, er der mange opgaver, der nu kan få luft under vingerne. Jeg glæder mig til at tage fat på opgaverne sammen med forretningsudvalget, siger Ane Kirstine Brandt, der er konstitueret generalsekretrær i Folkekirke & Religionsmøde, og som for tiden udgør eneste fastansatte medarbejder i sekretariatet.

I 2002 blev stiftssamarbejdet Folkekirke & Religionsmøde etableret som et fælles projekt for 8 ud af 10 stifter i folkekirken. Sekretariatet blev finansieret af stiftsrådene i de deltagende stifter, som hver havde to repræsentanter siddende i bestyrelsen.

Nu har en ny organisering fundet sin form: Alle landets biskopper indgår i et samarbejde om Folkekirke & Religionsmøde, som administrativt knyttes til Københavns Stift. Et forretningsudvalg med 10 medlemmer, udpeget af biskopperne, fastlægger de faglige retningslinjer og mål. Der bliver også etableret en gruppe, udpeget af stiftsrådene, som en gang om året skal mødes med forretningsudvalget og komme med input til forretningsudvalgets beslutninger for Folkekirke & Religionsmødes arbejde.

Samtidig med den nye organisering er faldet på plads, modtog Ane Kirstine Brandt beskeden om, at Folkekirke & Religionsmøde er blevet en fast del af Fællesfondens budget.

- Vi er super glade for bevillingen. Den gør det muligt at fortsætte vores arbejde på samme niveau, som vi har ligget på hidtil. Jeg ser det også som en blåstempling af vores nye organisering, siger en glad Ane Kirstine Brandt.

 

Om Folkekirke & Religionsmøde

 

  • Folkekirke & Religionsmøde arbejder for at styrke folkekirkens religionsmøder.
  • Folkekirke & Religionsmøde blev etableret i 2002.
  • Sekretariatet holder til på Diakonissestiftelsen på Frederiksberg.

    Læs mere om Folkekirke & Religionsmøde via følgende link: https://religionsmoede.dk/