Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Ny stiftskoordinator for kirkeligt socialt arbejde

Maria Hald Ytzen er ansat som stiftskoordinator i København Stift, hvor hun skal understøtte sognene i at udvikle og forankre deres sociale arbejde. Hun glæder sig til at opsøge og få en god kontakt med stiftets mange ansatte og frivillige.

Maria Hald Ytzen blev ansat 1. august og er allerede godt i gang med det opsøgende arbejde i sognene. Foto: Sille Arendt

Der er et stort ønske i folkekirken om at gøre en forskel for udsatte grupper, og det sociale arbejde i sognene er omfattende og ambitiøst. Udfordringen for de ansatte og frivillige handler om, hvordan de omsætter det stærke engagement til relevante og holdbare tiltag.

Det er hovedkonklusionen i en rapport ”Social-etisk arbejde i sognene i København Stift”, som social-etisk udvalg i Københavns Stift fik udarbejdet i 2021.

Derfor er Maria Hald Ytzen 1. august tiltrådt i en nyoprettet stilling som stiftskoordinator, hvor hun skal understøtte sognene i at udvikle og forankre deres sociale arbejde. Hun ser især frem til at opsøge og skabe en god kontakt til de ansatte og frivillige og få en rigtig god føling med det sociale arbejde i de enkelte sogne.

Maria Hald Ytzen har tidligere haft sin gang i forskellige NGO'er som Mødrehjælpen og Røde Kors, hvor hun blandt andet har arbejdet med udvikling og koordinering af sociale projekter med forskellige målgrupper.

- Jeg glæder mig rigtigt meget til at få en god kontakt ud i sognene, hvor det sociale arbejde lever, og til at få en ide om, hvordan jeg allerbedst understøtter det, der allerede foregår, og til at sætte gang i alle de skønne ideer, der ligger lige under overfladen derude, siger hun.

Tag derfor meget gerne fat i Maria Hald Ytzen, hvis I har brug hjælp til at understøtte og koordinere socialt arbejde i sognet. Det kan for eksempel være ideer til at få kontakt til en bestemt målgruppe, rekruttering og fastholdelse af frivillige eller andre udfordringer i indsatserne.

Maria Hald Ytzen kommer til at arbejde tæt sammen med det social-etiske udvalg og med Presse og Kommunikation i Vartov, hvor hun også får sin daglige gang.   

Kontakt: stiftskoordinator Maria Hald Ytzen, e-mail: mhy@km.dk,                 tlf. 2310 4113 

SOCIAL-ETISK ARBEJDE I KØBENHAVNS STIFT
 

  • Social-etisk arbejde betegner den indsats, som kirkerne i Københavns Stift gør for at afhjælpe påtrængende sociale problemer for udsatte grupper, enten på egen hånd eller i samarbejde med offentlige og private aktører.
  • Med til begrebet hører også kirkens fortalervirksomhed for udsatte befolkningsgrupper i den offentlige debat.
  • Kirkerne i Københavns Stift udfører mange forskellige former for socialt arbejde. Blandt de hyppigste er besøgstjenester og væresteder, julehjælp, hjælp til hjemløse og samtaler med psykisk syge og misbrugere.
  • En af de største udfordringer for folkekirkens sociale arbejde er i følge rapporten ”Social-etisk arbejde i sognene i København Stift at skaffe og vedligeholde de frivillige ressourcer.