Nyheder
Nyheder

Nye udgivelser fra Børn i Kirken

Af Annette Molin Brautsch, religionspædagogisk konsulent i Københavns Stift

Fem nye bøger med sange og fortællinger samt et online meditationsmateriale er netop udkommet fra ”Børn i Kirken” til børn i alderen 0-12 år.

”Dina og duften” er titlen på den fortælling, der handler om påsken og sorgen ved at miste, set med et barns øjne i 6-9 års alderen. ”Sara, Samson og stigen” handler om julenat set med de nysgerrige blikke af et par tvillinger på 4 år.

En hovedpointe i Børn i Kirkens materialer er, at fortællinger, sange, bønner og meditationer ses ud fra barnets perspektiv. Barnet bliver inddraget i det bibelske univers i en uhøjtidelig og moderne tone, der rammer barnets eget sprog og forestillingsverden i forhold til alderen. 

Fagtesange, bibelfortællinger og meditationer.

Jeg står selv bag meditations- og fordybelsesmaterialet til de 9-12 årige, mens præst ved Lindevang Kirke på Frederiksberg Jonas Christy er forfatter til i alt 8 børnebøger for de hhv. 3-6-årige og 6-9-årige. Musikalsk medarbejder ved Flintholm Kirke Anne-Katrine Odgaard har med bogen ”Så kroppen synger” givet nye bud på fagtesange ved børnerytmikken og børnegudstjenesten for de mindste ca. 1-3-årige.

Der er således nu tale om i alt 10 bøger i samlingen med sange og bibelske fortællinger, som kan købes på Eksistensens Forlag, samt et online-fordybelsesmateriale med meditationer, som kan høres og hentes gratis på www.bornikirken.dk. 

På hjemmesiden er der tale om et online univers, hvor man kan blive klogere på børns fysiske, mentale og åndelige udvikling og dermed blive mere bevidst om, hvem man forkynder for, når man inviterer børn til gudstjeneste etc. i kirken. 

Det er en værktøjskasse af inspiration til arbejdet med rytmik, sange, legestuer, bønner, børnegudstjenester og meditationer, der rammer hhv. vuggestuebørn, børnehavebørn, indskolingen og mellemtrinnet.

Alle de smukke og finurlige børneillustrationer, plakater til højtiderne og andre kirkelige emner kan i øvrigt hentes gratis til den lokale kirkes PR, storskærm, invitationer, sanghæfter osv. Det er illustrator Josephine Kyhn, der har illustrereret alle udgivelserne.

En gave fra kirken

Tanken bag bogudgivelserne er, at man som kirke kan bruge dem som dåbsgaver, søskendegaver, ved babysalmesangsafslutningen eller som gaver ved børnegudstjenester med udgangspunkt i de enkelte fortællinger. De er også oplagte at have liggende i våbenhuset, så børn kan kigge i dem under højmessen

ALLE KIRKER i Københavns Stift får 50% rabat på bøgerne 
+ 1-3 årige / Babysalmesang og børnerytmik bøger – pris 69 kr./stk. (Særpris i KBH Stift: 35 kr./stk.) 
+ 3-9 årige / Bibelfortællinger – pris 59 kr./ stk. (Særpris i KBH stift: 30 kr./stk.)

+ 9-12 årige / Børnemeditationer online (kan hentes gratis på www.bornikirken.dk)

Læs mere om de nye bøger og børnemeditationer på www.bornikirken.dk eller køb dem online på Eksistensens Forlag www.eksistensen.dk