Nyheder
Nyheder

Børn i Kirken udgiver nyt

Af Annette Molin Brautsch, religionspædagogisk konsulent i Københavns Stift

Fem nye bøger med sange og fortællinger samt et online meditationsmateriale er netop udkommet fra ”Børn i Kirken” til børn i alderen 0-12 år.

”Dina og duften” er titlen på den fortælling, der handler om påsken og sorgen ved at miste, set med et barns øjne i 6-9 års alderen. ”Sara, Samson og stigen” handler om julenat set med de nysgerrige blikke af et par tvillinger på 4 år.

En hovedpointe i Børn i Kirkens materialer er, at fortællinger, sange, bønner og meditationer ses ud fra barnets perspektiv. Således bliver barnet inddraget i det bibelske univers i en uhøjtidelig og moderne tone, der rammer barnets eget sprog og forestillingsverden i forhold til alderen.

Fagtesange, bibelfortællinger og meditationer.

Som religionspædagogisk konsulent står jeg selv bag meditations- og fordybelsesmaterialet til de 9-12 årige, mens præst ved Lindevang Kirke på Frederiksberg, Jonas Christy, er forfatter til de i alt nu 8 børnebøger for de hhv. 3-6 årige og 6-9 årige. Musikalsk medarbejder ved Flintholm Kirke, Anne-Katrine Odgaard, har med bogen ”Så kroppen synger” givet nye bud på fagtesange ved børnerytmikken og børnegudstjenesten for de mindste ca. 1-3 årige.

Der er således nu tale om i alt 10 bøger i samlingen med sange og bibelske fortællinger, som kan købes på eksistensens forlag, samt et online fordybelsesmateriale med meditationer, som kan høres og hentes gratis på www.bornikirken.dk.

Hjemmesiden bornikirken.dk er en værktøjskasse af inspiration til arbejdet med rytmik, sange, legestuer, bønner, børnegudstjenester og meditationer, der rammer hhv. vuggestuebørn, børnehavebørn, indskolingen og mellemtrinnet. 

På hjemmesiden er der tale om et online univers, hvor man kan blive klogere på børns fysiske, mentale og åndelige udvikling og dermed blive mere bevist om, hvem man forkynder for, når man inviterer børn til gudstjeneste etc. i kirken. 

Alle de smukke og finurlige børneillustrationer, plakater til højtiderne og andre kirkelige emner kan i øvrigt hentes gratis til den lokale kirkes PR, storskærm, invitationer, sanghæfter osv. Det er illustrator Josephine Kyhn, der har illustrereret alle udgivelserne og mere til.

En gave fra kirken

Tanken bag bogudgivelserne er, at man som kirke kan bruge dem som dåbsgaver, søskendegaver, ved babysalmesangsafslutningen eller som gaver ved børnegudstjenester med udgangspunkt i de enkelte fortællinger. De er også oplagte at have liggende i våbenhuset, så børn kan kigge i dem under højmessen

ALLE KIRKER i Københavns Stift får 50% rabat på alle bøgerne / www.eksistensen.dk

1-3 årige / Babysalmesang og børnerytmik bøger – pris 69 kr./stk. (Særpris i KBH Stift: 35 kr./stk.) 3-9 årige / Bibelfortællinger – pris 59 kr./ stk. (Særpris i KBH stift: 30 kr./stk.)

9-12 årige / Børnemeditationer online

Læs mere om de nye bøger og børnemeditationer på www.bornikirken.dk eller køb dem online på Eksistensens Forlag www.eksistensen.dk