Nyheder
Nyheder

Slutspurt op til menighedsrådsvalget

Menighedsrådsvalget nærmer sig hastigt, og der stadig meget at gøre, før alle er klar til valg. Kommunikationschef Charlotte Thybjerg Sørensen giver gode råd til de sidste ugers indsats. 

Kommunikationschef Charlotte Tybjerg Sørensen vurderer, at forberedelserne til menighedsrådsvalget går godt i sognene

Af Kirsten Weiss Mose

Om to uger er der valgforsamling i landets kirker. Landsforeningen af Menighedsråd støtter forberedelserne med materialer, og kommunikationschef Charlotte Tybjerg Sørensen har en klar opfordring til, hvordan menighedsrådene skal bruge tiden frem til 15. september:

Sæt jer grundigt ind i reglerne, fortsæt med at skabe opmærksomhed om valget og brug tiden på at hverve de sidste medlemmer til at stille op.

Hvordan er forberedelserne til menighedsrådsvalget gået i sognene indtil nu?
I landsforeningen er det vores indtryk, at forberedelserne går godt. Vi kan se, at der bliver gjort en stor indsats for at skabe opmærksomhed om valget. Det gælder både på egne hjemmesider, på de sociale medier og i avisannoncer. Vi kan også se, at mange har givet interview og skrevet læserbreve til deres lokale medier. Og så er vi glade for, at mange menighedsråd har været inde på valgportalen og hente skabeloner og andet materiale.

Nu er vi gået ind i slutspurten: Hvad kan sognene med fordel bruge tiden på nu? 
Det er en rigtig god idé at læse reglerne igennem. På www.godtfrastart.dk er der e-læringsmoduler, som klæder sognene godt på til valget. Man kan også gøre en ekstra indsats for at skabe opmærksomhed gennem ”Brug din stemme”-kampagnen. Og så handler det selvfølgelig om rekruttering. Ring, skriv og opsøg – med behørig afstand - egnede kandidater.

Har du gode råd til tiden efter 15. september? Hvad skal sognene huske? 
Husk at bekendtgøre resultatet af valgforsamlingen inden for tidsfristen og informere om muligheden for at udløse afstemningsvalg. Og husk at indberette resultatet af valgforsamlingen i valgsystemet. 

Vigtige datoer

 

KAMPAGNE

Brug din stemme: National kampagne for menighedsrådsvalget

Sideløbende med de lokale aktiviteter i sognene har Landsforeningen af Menighedsråd bedt kommunikationsbureauet Advice om at udarbejde kampagnen ”Brug din stemme”, som skal få landets folkekirkemedlemmer til at møde op til valgforsamlingen 15. september. 

Kampagnen kører primært på de sociale medier, men der bliver også lavet traditionelt pressearbejde. Advice kontakter landsdækkende og regionale medier med gode historier om ambassadører og ildsjæle i menighedsrådsarbejdet.

Folkekirken.dk og Landsforeningen af Menighedsråd har siden juli fortalt om arbejdet med menighedsrådsvalget på deres Facebook-sider.


I videoen Kalder på alle – Brug din Stemme synger et af folkekirkens mange dygtige ungdomskor en ny tekst om at bruge sin stemme til salmemelodien ”Lover den Herre”. Videoen havde premiere på folkekirken.dk og landsforeningens Facebook-sider 18. august. I skrivende stund er den delt næsten 1000 gange.


Teksten er forfattet af Peter Thielst fra Advice, som selv har sunget i drengekor. Koret er Herstedøster Kirkes Ungdomskor suppleret af drenge fra Københavns Drengekor. Organist og korleder ved Herstedøster Kirke Anne-Kari Ferenczi har stået for arrangementet og dirigerer koret. Martin Seier har stået for klaverarrangementet og akkompagnerer sammen med kontrabassist Matthias Petri.


Få flere ideer til valgarbejdet, og hvordan videoen kan bruges i inspirationskataloget på valgportalen