Fortsæt til hovedindholdet
Fonde og Legater
Magister Richard ny Nordhuus Fond
fonde og legater

Magister Richard ny Nordhuus Fond

Fonden kan søges fra 30. marts til og med 1. juni 2022 kl. 12.00

Fonden uddeler legatportioner til følgende kategorier: 

• Trængende enker af præster ved københavnske kirker

• Forældreløse, ugifte præstedøtre, hvis deres faders sidste ansættelse var som sognepræst ved Vor Frue Kirke.

• Kvinder, der har mistet deres forsørgelsesgrundlag eller som ikke kan opretholde deres hidtidige levestandard. Du skal desuden have adresse i Nørrebro Provsti, Vor Frue-Vesterbro Provsti eller Holmens og Østerbro Provsti (se kort over København længere nede). Det betyder, at alle kvinder, som bor i et af disse provstier, og som står i en økonomisk svær situation, kan søge legatet. 

• Organisationer, som støtter kvinder, der har mistet deres forsørgelsesgrundlag eller som ikke kan opretholde deres hidtidige levestandard. Organisationen skal have adresse i Nørrebro Provsti, Vor Frue-Vesterbro Provsti eller Holmens og Østerbro Provsti (se kort over København længere nede). 

Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Ansøgningsskemaet er kun tilgængeligt i ansøgningsperioden. 

Det skal udfyldes og sendes som brev eller e-mail til: 

Nørregade 11, 

1165 København K 

kbhfond@km.dk

Mrk. Magister Nordhuus ny Legat

Fakta om ansøgninger

• Ansøgningsskemaet skal bruges, når legatet søges. 

• Kopi af årsopgørelse for 2021 og kopi af forskudsopgørelse for 2022 skal vedlægges.

• Fondsadministrationen vil udelukkende kontakte legatansøgere, som modtager et legat. De vil blive kontaktet pr. mail i efteråret 2022.

• Vi gør opmærksom på, at udbetalte legater ifølge lovgivningen vil blive modregnet i visse typer af overførselsindkomster som fx kontanthjælp. 

• Legatportionernes størrelse afhænger af antallet af ansøgere, fondens indtægter og ansøgers økonomiske situation, men vil ofte være mellem 3.000 og 20.000 kr. 

Fakta

Dine persondata

Som ansvarlig for håndtering af dine personlige oplysninger, lægger vi vægt på at beskytte dem, så du altid kan føle dig tryg hos os. Der udvikles løbende sikkerhedspolitikker og procedure for at sikre, at vores systemer er sikre og beskyttede. 

Ved at udfylde vores ansøgningsskema, giver du samtykke til, at fondsadministrationen behandler følgende oplysninger om dig: Navn, CPR.nr, adresse og evt. andre informationer du skriver i formularen. 

De oplysninger, vi behandler om dig er nødvendige for, at vi kan levere en fagligt forsvarlig og korrekt ansøgningsbehandling. Det er frivilligt, om du giver os oplysningerne eller ej. Men hvis du ikke giver os korrekte og fyldestgørende oplysninger, kan det være til hinder for, at vi kan behandle din ansøgning.

Du kan læse mere om databeskyttelsesforordningen, og hvilke rettigheder den giver dig som privat person/organisation på Københavns Stifts hjemmeside i linket her.