Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Sig velkommen til nytilflyttede medlemmer i sognet

Med to nye velkomstpostkort kan præster nu nemt sende en hilsen direkte til nytilflyttede medlemmer i sognet. Formålet er at være inviterende og gøre opmærksom på, at kirken er der – og har aktiviteter til alle. 

Tre postkort med forskellige motiver

De to forskellige postkort er lavet af grafiker Mette Funck Petersen. På tekstsiden er der plads til kirkens adresse. Præsten (eller præsterne) skal stå som afsender.

Af Ulla Haahr

Når man flytter til en ny kommune, modtager man en velkomstpakke fra kommunen – en hilsen, guide til aktiviteter og boliger – og måske også en invitation til et velkomstmøde på Rådhuset med taler og drinks. Nu kan kirkerne også nemt sige velkommen til nytilflyttede medlemmer i sognet: Københavns Stift har på opfordring fra stiftets provster fået udarbejdet to forskellige slags velkomstpostkort. Hensigten er at gøre det så let som muligt for kirken at sende en hilsen.

- Jeg tror, folk vil være lige så glade for at blive budt velkommen af kirken som af kommunen, siger Poul Bo Burkal Sørensen, provst for Amagerland.

- Vi vil SÅ gerne byde ind i kirkerummet. For det er jo sådan i dag, at man skal skabe opmærksom og vise det, hvis man har noget at tilbyde. Og det har vi i den grad: Et åndeligt, menneskeligt og kulturelt fællesskab, hvor her er godt at være.

Se de to forsidemuligheder og bagsiden
Forside af postkort bygget op af firkanter med motiver fra kirken

Motiv 1: Velkommen til din folkekirke

Postkort med tegning af kirke og teksten 'Velkommen i fællesskabet'

Motiv 2: Hej og velkommen i fællesskabet

Bagside af postkort med velkomsttekst

Bagside: "Velkommen til dit nye nabolag! I vores kirke har vi masser af forskellige aktiviteter, og der er altid plads til flere i fællesskabet. Hvis du har lyst, kan du se mere på vores Facebook og hjemmeside. Kærlig hilsen PRÆSTENS NAVN, KIRKENS NAVN, ADRESSE, HJEMMESIDE, FACEBOOKSIDE.

På kortenes bagside er der plads til at tilføje den enkelte kirkes adresse, hjemmeside, facebookside og præsten/præsterne som afsender. 

Det er præsten, der skal stå som afsender på postkortet. Og dette er faktisk meget centralt. Det er nemlig kun præsten, der har adgang til at trække og anvende en liste med nytilflyttede medlemmer i sognet ud af den digitale kirkebog.

Sådan bestiller I kort til sognet

1. Send følgende informationer til stiftets kommunikationsafdeling på e-mail: kikkbh@km.dk med emnefeltet 'Postkort'.

  • Kirkens adresse
  • Sognets hjemmesideadresse
  • Evt. hjemmesiden (URL'en) for sognet facebookside
    Præstens eller præsternes navn(-e)

2. Herefter modtager I filen og sender den videre til eget trykkeri

Filen leveres som standard som trykklar PDF med 3 mm bleed og skæremærker. 

En hjælp til at komme i gang

- Som provst vil jeg gerne opfordre til at tage godt imod postkortene. Så se postkortene som en hjælp til at komme i gang, for vi er en del af det omkringliggende samfund, og det er vigtigt at være tydelige som kirke, siger Poul Bo Burkal Sørensen, der tilføjer, at man selvfølgelig også blot kan bruge dem som inspiration og lave sine egne.

Samtidig bør man dog også være opmærksom på, at det for nogle kan opfattes grænseoverskridende at få en direkte hilsen fra kirken - også selvom man er medlem. Så det er vigtigt, at man som præst er klar til at forklare, at folkekirken har et medlemsregister. Derfor kan man se, hvilke medlemmer der er flyttet til sognet.

Sådan trækker du som præst en liste over nytilflyttede medlemmer i dit sogn

  1. For at kunne trække en liste skal du have adgang til Person - den digitale kirkebog. Adgangen tildeles af provsten.
  2. Åbn Person
  3. I øverste menulinje klikkes på knappen Søg. Der vises en drop down-liste.
  4. I drop down-listen klikkes på linjen Sognearbejde. Der vises en drop down-liste.
  5. I drop down-listen klikkes på linjen Tilflyttet sognet. Der vises nu en side, hvor der kan vælges imellem forskellige søgekriterier.
  6. Præsten skriver navnet på sit sogn. Søgningen kan afgrænses med følgende filtre:
    • Tilflyttet/tilrejst sognet
    • Alder
    • Datointerval for tilflytning
    • Køn
  7. Listen kan eksporteres i et filformat, f.eks. Excel-format. Når Excel åbnes, kan præsten i programmet f.eks. lave adressemærkater.