Nyheder
Nyheder

Skal jeres kirke være børnenes nye katedral?

Børnene i København skal have en katedral, og nu er det op til sognene at finde en kirke, der passer til formålet. Biskoppen og stiftsrådet opfordrer alle til at komme med forslag.

Stiftsrådet og Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen opfordrer stiftets sogne til at komme med forslag til, hvilken kirke der vil egne sig som Børnenes Katedral

Af Kirsten Weiss Mose

I maj 2020 bakkede stiftsrådet op om, at der arbejdes videre med projektet Børnenes Katedral. Projektet skal etablere børnekirken som en spydspids for kirkens tilbud til børn og deres forældre i Københavns Stift. 

Næste skridt i processen er at finde en kirke, der passer til formålet. Kirken skal ligge centralt i stiftet, og det skal være let at transportere sig til kirken. Den skal kunne indrettes med et rummeligt køkken og gode toiletforhold. Og så skal den kunne indrettes uden, at bevaringsværdige hensyn gør renoveringen for besværlig.

Få mere at vide og send forslag

Stiftsrådet og Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen opfordrer stiftets sogne til at komme med forslag til, hvilken kirke der vil egne sig som Børnenes Katedral. Menighedsrådene er velkomne til at skrive til Københavns Stift på e-mail: kbhstift@km.dk

Religionspædagogisk Udvalg vil gerne fortælle menighedsrådene om planerne. Hvis jeres menighedsråd vil have besøg af udvalget, så kontakt udvalgets formand Johannes Gregers Jensen på tlf.: 4015 3436. 

Hvis menighedsrådet vil tale om økonomi og mulig organisering af Børnenes Katedral, så kontakt stiftsrådets formand Jens Andersen på tlf.: 6162 3224.

Læs projektbeskrivelsen for Børnenes Katedral ved at følge dette link

Om Børnenes Katedral

Børnenes Katedral skal give børn og deres voksne et sted at gå på opdagelse i tro og kristendom. Samtidig skal stedet fungere som en katalysator for det arbejde, der allerede findes i Københavns Stifts kirker. Projektet er udsprunget af stiftets fokusområde Børn i Kirken.


Tidslinje

  • Maj 2020: Stiftsrådet beslutter at forsøge at etablere en Børnenes Katedral
  • Efterår-vinter 2020: Projektet debatteres i sognene
  • Marts 2021: Frist for indsendelse af forslag til hjemsted for katedralen
     

Artiklen ’Børnekatedral på vej’