Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Invitation til erfa-møde om den omvendte pakkekalender

Sofie Troelsgaard fra Husum Kirke er en af dem, der har positive erfaringer med den omvendte pakkekalender. Foto: Mogens Elgaard

Af Ulla Haahr

I julen 2022 søsatte flere sogne i samarbejde aktiviteten den omvendte pakkekalender i tæt samarbejde med stiftskoordinator for socialt arbejde og socialetik Maria Hald Ytzen. Her kunne folk fra sognet komme og hente en kurv i deres lokale kirke for derefter at bruge december måned på at fylde kurven med langtidsholdbare fødevarer de første 24 dage af december. I januar blev der udleveret i gennemsnit 20 kurve pr. sogn til trængte mennesker i den svære tid,  januar kan være ovenpå en dyr jul og kvartalsregninger.

Den omvendte pakkekalender var for sognene en rigtigt givende aktivitet. Dels fordi den formåede at engagere folk fra lokalområdet i en spændende og børnevenlig aktivitet, og dels var det samtidig en vigtig social og økonomisk håndsrækning ud i lokalsamfundet.

Maria Hald Ytzen inviterer derfor til erfaringsudvekslingsmøde den 21. juni, hvor de deltagende kirker fra 2022 vil fortælle om deres erfaringer, hvad der lykkedes godt, og hvad der kunne blive bedre og mere af i år.

Mødet er for alle sogne, der kunne overveje at igangsætte den omvendte pakkekalender i 2023 i eget sogn.

Dagen vil være et arbejdsmøde, der faciliteres af stiftskoordinator Maria Hald Ytzen, hvor alle fælles kan deltage i idéudvikling mv.

Sidste år delte de deltagende kirker bl.a. fælles kommunikationsmateriale og var i løbende dialog om hvordan processen foregik de forskellige steder.

Læs mere om hvad den omvendte pakkekalender er her: 

https://kobenhavnsstift.dk/aktuelt/nyheder/kirker-starter-ny-indsats-i-julen-en-kurv-fra-nabo-til-nabo

 

 Mødet er den 21. juni kl. 13.00-14.30 i Nørregade 11
 
Tilmeldelse til stiftskoordinator Maria Hald Ytzen (mhy@km.dk)