Fortsæt til hovedindholdet
Artikler om kirkeliv
Nyheder

Den bedste måde at engagere på er ved at lade budskabet gå fra mund til mund

Til efteråret er der valg til Danmarks menighedsråd. Hvordan finder man de rette kandidater til næste rådsperiode? 45-årige Louise Lindberg Heldmann, der er medlem af menighedsrådet i Sydhavns Sogn, vægter den personlige beretning højt

Af Inge Haandsbæk Vestergaard

- Hvordan kom du i menighedsrådet?

Jeg er vokset op i Sydhavnen, så jeg er altid kommet i den lokale kirke til højtiderne og med mine børn, som synes, det har været dejligt at komme der. Jeg kan godt lide kirkerummet og den kristne tro.

Da det på et tidspunkt kom på tale, at kirken skulle have en klatrevæg ude foran, blev jeg frivillig i kirken for at hjælpe med det arbejde. Da spurgte en af kirkens medarbejdere mig, om jeg ikke også kunne tænke mig at sidde i menighedsrådet. Jeg troede egentlig, at det kun var gamle nisser, der sad i menighedsrådet, men jeg forhørte mig lidt og fandt ud af, at det var en mere blandet flok.

- Hvad er din oplevelse af rådsarbejdet?

Jeg har siddet i menighedsråd de sidste fire år, og jeg har både været næstformand og kontaktperson i løbet af årene. Det har været ”learning on the go”. Jeg har tidligere set kirken være helt død, så det er dejligt at være med til at udvikle og udbrede kirkens liv. Jeg har lært rigtig meget af det, både af den form for bestyrelsesarbejde, men også af at være en del af en gruppe, som skal favne forskellige mennesker med forskellige holdninger til, hvordan vi skal gøre tingene. Der bidrager jeg med en lidt yngre holdning til tingene.

- Bringer du noget særligt til bordet i kraft af dine personlige kompetencer?

Der sker meget i vores sogn, og vi gør os umage for at udvikle kirkelivet og gøre noget for sognebørnene. Vi vil gerne vise, at kirken kan bruges til mere end gudstjenester og kirkelige handlinger.

Jeg er uddannet socialrådgiver og har gennem det arbejde oplevet borgere, som var ensomme og manglede nogen at tale med. Der kunne jeg se, hvor meget de fik ud af at tale med en præst, og værdien af at kirken er et rum, hvor folk kan komme og være med uden forpligtigelser.

- Hvad gør I for at rekruttere kandidater til næste menighedsrådsvalg?

Vi prøver at forberede os ved, at vi har nedsat et udvalg, som står for det overordnede omkring valget og kommunikerer, hvad der skal ske. Vi har prøvet at lave film og lignende for at oplyse om vores arbejde, men i år vil vi være bedre til at lade budskabet gå fra mund til mund. Det er den bedste måde at engagere på. Så kan folk også stille spørgsmål, for mange ved ikke, hvad det vil sige at sidde i menighedsråd.

Jeg selv fortæller folk i min omgangskreds om arbejdet og om muligheden for at stille op. Vi har ikke kampvalg i vores sogn, så vi spørger bredt og tager, hvad vi kan få.