Fortsæt til hovedindholdet
Børn
Dåb
Tre kvinder samlet i en kirke. Den midterste holder et barn.

Dåb

Dåben er en håndsrækning fra Gud og en bekræftelse af, at barnet - som alle børn - er Guds barn. 

Det er en kærlighedsgave, som man siger "ja" til at modtage på barnets vegne.

I kan få jeres barn døbt i jeres lokale sognekirke eller en kirke, I har en særlig tilknytning til.

Ved dåben bliver barnet medlem af folkekirken. Det er den eller dem, der har forældremyndigheden, som bestemmer, om et barn skal døbes. 

Barnedåb indenfor barnets første leveår er den mest traditionelle. Man kan også blive døbt ved tumlingedåb, konfirmanddåb, voksendåb og drop in-dåb.

Gudforældrene og fadderne siger ja til at være der for barnet i dets opvækst og hjælpe barnet med at ”pakke dåbens gave op”. Man skal selv være døbt for at kunne stå fadder.

Overvejer I barnedåb, men er i tvivl om barnet skal døbes nu, så kontakt præsten i din lokale kirke og få en uformel snak om, hvad dåben er.

Drop in-dåb

Drop in-dåb er en invitation til dåb, som folkekirken holder på udvalgte dage. Her kan enhver komme ind og blive døbt uanset alder efter en kort snak med præsten. 

Se, hvor der er drop in-dåb i den kommende tid

Læs mere om dåben hos folkekirken.dk

NAVNGIVNING

  • Når et barn er født, får det et CPR-nummer, og indenfor seks måneder efter fødslen skal barnet navngives på www.borger.dk.  
  • Når barnet er døbt, bliver dåben registreret i kirkebogen i det sogn, hvor dåben har fundet sted. Efter dåben udsteder dåbs- eller fødesognet en fødsels- og dåbsattest eller en dåbsattest.
  • Er barnet ældre end seks måneder ved barnedåben, skal forældrene selv sørge for at registrere navnet på borger.dk før det er et halvt år.