Nyheder
Nyheder

Hvis smitten rammer

Her er en række forholdsregler, som bør kommunikeres til alle, hvis en medarbejder eller lign. er blevet konstateret smittet med COVID-19.

Vi er i en tid med stigende smitte. Derfor er her er en række forholdsregler, som bør kommunikeres til alle, når en medarbejder eller en frivillig i en kirken er blevet konstateret positiv med covid-19. De er baseret på Sundhedsstyrelsens retningslinjer:

 1. Alle, der i længere tid end 15 min. har været inden for ca. 1 meters afstand af den smittede, fx under samtale, møde eller socialt samvær, er at betragte som nær kontakt. Som nær kontakt kan du ikke vide, om du er smittet, før du er blevet testet. Derfor skal du opføre dig som om, at du er smittet, indtil du har svar på testen. Indtil du får svar på testen, bør du gøre følgende:
  1. Gå i selvisolation
  2. Vær særligt opmærksom på hygiejne og rengøring
  3. Sørg for at blive testet
 2. Du skal have to test: Første test tidligst 4 dage efter nær kontakt med den smittede. Anden test 2 dage efter første test.
 3. Du skal booke test på: www.coronaprover.dk
 4. Al arbejdsrelateret kontakt med andre skal holdes på et minimum og med minimum 1 meters afstand, og hvor det er hensigtsmæssigt med brug af foretrukkent værnemiddel, mundbind eller visir. Særlig opmærksomhed påkræves ved sang.
 5. Hvis du ikke har været i nær kontakt med den smittede, men har symptomer, skal du selvisoleres og testes.
 6. Kirkelige handlinger og gudstjeneste kan gennemføres med afstandskrav og værnemidler. Nadver og kirkekaffe suspenderes.
 7. Hygiejne med hyppig håndvask og afspritning.
 8. Vær omhyggelig med rengøring.
 9. Håndtryk og anden fysisk kontakt undlades helt.
 10. Anmeld tilfældet som arbejdsskade.
 11. Information ringes til alle involverede, fx dåbsforældre og brudepar.
 12. Skab ro og tryghed omkring dig.
 13. Ring til provst og stiftsadministration, hvis der er tvivl eller spørgsmål.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside ved at klikke her