Nyheder
Nyheder

Københavns Stift udgiver magasinet folk&kirke

Niende nummer af folk&kirke er udkommet, og som noget nyt er Københavns Stift medudgiver.

Fakta

folk&kirke

folk&kirke er folkekirkens magasin om samfund, liv og eksistens. Du kan finde magasinet på cafeer, i kulturhuse, på biblioteker, universiteter og andre offentlige steder. 

Magasinet udkommer fysisk en gang om året med et tema, og stifterne i Danmark bidrager med indhold til magasinet. 
Du kan også finde folk&kirke online, hvor der løbende bliver udgivet artikler, boganmeldelser og klummer.

 

Du kan læse tidligere artikler på folk&kirkes hjemmeside

Du har måske stødt på magasinet på en café eller i et våbenhus i en af landets kirker. 

Magasinet folk&kirke, der i hvert nummer bearbejder et større tema, har gennem ni udgivelser gennemgået en udvikling, hvor flere af landets stifter i dag bidrager til udviklingen af magasinet. Nu også Københavns Stift.

En helt naturlig udvikling, hvis man spørger stiftets biskop Peter Skov-Jakobsen og magasinets redaktør Malene Bjerre, der til daglig er kommunikationkonsulent i Helsingør Stift.

"Det er dejligt, at stifterne kan arbejde sammen om at skabe et magasin, der går efter at ramme de unge. Det er jo en målgruppe, som stifterne landet over har interesse i at kommunikere med. Skal medlemstallet bevares, er det vigtigt, at vi sammen kan gøre en indsats over for målgruppen. Især i Danmarks største by og hovedstad," siger Malene Bjerre.

Peter Skov-Jakobsen er enig:

”Det er en meget væsentlig opgave for os som folkekirke at række ud til unge mennesker - og gennem emner og problemstillinger, der er aktuelle for dem, gøre det naturligt at forholde sig til tro og eksistens. Den opgave løser vi bedst i fællesskab”. 

folk&kirke 2020 handler om valg

Magasinet skriver:

Vi lever i en tid, der hylder forestillingen om, at vi selv vælger, hvilket liv vi vil have. Vores uddannelse, vores helbred, vores partner, vores fremtid. 

Til gengæld står vi også selv med ansvaret, hvis det ikke falder heldigt ud. 

Derfor har folk&kirke 2020 kastet sig over fænomenet valg. For hvor frit vælger vi, når det kommer til stykket, og skal man gå efter fornuft eller mavefornemmelse, når man tager sine beslutninger? 

Vi har talt med forskellige fagfolk om, hvad valg overhovedet er, og hvordan man træffer gode valg. Og vi har mødt mennesker, der er blevet ramt af noget, de på ingen måde selv har valgt, og andre, der har taget store valg, og som skal leve med konsekvenserne bagefter. 

Der er i dette nummer bl.a. artikler med kokken Claus Meyer, Veganerpartiets stifter Henrik Vindfeldt, foredragsholder Julius Mygind, forfatter Amalie Langballe, forsker i nudging Pelle Guldborg Hansen og Kierkegaardeksperten Pia Søltoft.

 

Brug Magasinet

Magasinet folk&kirke kan bruges i forløb i folkeskolen, i en studiekreds i kirken eller for konfirmanderne.
Få inspiration til brugen af Magasinet ved at følge dette link