Nyheder
Nyheder

Ny podcast giver præster input til prædiken

FUV lancerer en ny podcast i samarbejde med Københavns Stift: 'Prædiken på vej – en samtale-podcast om teksten'.

For de fleste præster hænger prædikenforberedelse sammen med en lukket dør til kontoret og opslåede bøger på skrivebordet. Men her foregår det på en anden måde: nemlig som en prædikenforberedelse for øregangene, der kan finde sted, mens man går en tur, strikker et ærme eller forårsluger et bed. En række præster er blevet bedt om at interviewe en person – typisk en kollega eller universitetsteolog – om hvordan man kan prædike over den kommende søndags tekst, og første podcast er en samtale om teksten til palmesøndag imellem sognepræst i Grene, Solvej Paabøl Andersen og biskop over Ribe Stift, Elof Westergaard.

På sigt vil der blive lagt en ny podcast op på FUVs hjemmeside hver uge og næste år i samarbejde med et andet af landets stifter. Her og nu er produktionen besværliggjort af forholdsreglerne mod corona-virus, så der vil være længere imellem de nye podcasts, og desværre prædiker præsterne heller ikke til højmesse i denne periode. Men podcasten kan også tjene som inspiration til små online-andagter, hjemmeside-prædikener og almindelig opbyggelse for enhver. Vi håber, at mange vil få glæde af 'Prædiken på vej'

Prædiken på vej

'Prædiken på vej' er præster, der taler med andre præster og teologer om den kommende prædikentekst: en fri og teologisk kvalificeret samtale for dem, der skal prædike på søndag. Og måske også som forberedelse for nogle af dem, der vil lytte til prædikenen på søndag.
Podcasten er et samarbejdsprojekt mellem FUV og Københavns Stift og produceres af præster udpeget af FUV eller ansat i Københavns Stift.