Nyheder
Nyheder

Seneste nummer af debatmagasin er klar

Københavns Stifts årlige debatmagasin handler i år om det indre og det ydre. Den digitale version kan allerede læses her på stiftets hjemmeside, og de trykte eksemplarer lander snart i kirkerne.

'Det indre og det ydre' er temaet for årets debatmagasin fra Københavns Stift

2020-udgaven af debatmagasinet er på gaden i dag, og det nye nummer handler om det indre og det ydre.

Man kan blive klogere på, hvad Svinkløv Badehotel, Det Nye Testamente og American Psycho har med hinanden at gøre. Eller læse interviewet med tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen, som insisterer på at se mennesket i ondskaben.

Det handler også om, hvordan vi ’dømmer bogen på omslaget’. Om at få øje på det usynlige, hjemløse medmenneske på gaden, og om hvad Christian Langballe og fire andre mennesker har af indre værdier, og hvordan de kommer til udtryk i mødet med den ydre verden.

Nørrebroprovst Per Vibskov og hans bror, designeren Henrik Vibskov, har legesyge og nøjsomhed til fælles og taler i et dobbeltinterview om at arbejde med Ånd og klæder. 

Endelig er der kig på moderne kirkekunst og gammel arkitektur, og hvordan kunsten former og inspirerer os som mennesker.

Biskop Peter Skov-Jakobsen skriver i forordet til årets magasin:

”Vi lever i en spænding mellem det ydre og det indre. Mellem det synlige og usynlige. Vi søger, og vi ønsker at forstå verden, vores medmennesker og os selv. Krop og Ånd hænger sammen. Det ydre vil aldrig virke overbevisende, hvis der ikke følger indhold med. Alt kan overdrives. Når noget indre - religiøsitet eller politisk opfattelse - absolut skal være synligt, er der ofte grund til blive betænkelig.

Der er ikke altid forbindelse. Vi rummer alle skønhed og hæslighed, åbenhed og lukkethed, betænksomhed og hensynsløshed. Vi lever i spændinger, i modsætninger og vi møver os frem - sommetider med tunge skridt. Andre gange med lette trin.
Jeg håber, magasinet vil lade dig lege med tankerne og gå på opdagelse i det indre og det ydre.

God læselyst!”

Læs det nye debatmagasin 

Find 'Det indre og det ydre' og tidligere debatmagasiner her

 

Magasinet sendes i et større antal til stiftes kirker, både til ansatte og frivillige og til at lægge i våbenhuset eller sognegården til andre interesserede.

 

Kontakt presse og kommunikation på kikkbh@km.dk for flere eksemplarer – så længe vi har, kan de afhentes gratis efter aftale. 

 

Vi sender ikke magasinet med posten, men henviser til den digitale udgave.