Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

"At gå er at bede med fødderne"

Folkekirken For Internationals (FFI) arrangerer i sensommeren en pilgrimsvandring på Kalvebod Fælled for engelsksprogede, hvor man både vil blive bedt om at snakke og tie stille.

Af Kristian Danholm

Som noget nyt vil en hyppigt afholdt pilgrimsvandring på Kalvebod Fælled netop d. 27. august blive afviklet på engelsk og dermed imødekomme de ca. 20 procent af københavnerne, som kommer fra hele verden og ikke taler dansk. Sognepræst fra Kirken i Ørestad Rikke Weissfeld skal derfor formidle på en ny måde, men indholdet vil være det samme, fortæller hun.

”Det er en måde at nulstille sig - at komme i sync med sig selv. En god pause fra hverdagens puls, som ofte er for høj.”

Undervejs vil der være pauser, hvor deltagerne f.eks. vil blive instrueret i at diskutere et bibelsk emne to og to og til andre tider vandre i stilhed. Men det er selve gåturen uden et bestemt mål, der er omdrejningspunktet, fortæller Rikke Weissfeld.

”Det handler om at gøre noget unyttigt, for når man gør det, giver man sin sjæl omsorg og energi. Det er olie til sjælen.”

Pilgrimsvandring for Internationals

  • Initiativtager: Maria Fihl, præst ved FFI
  • Instruktør: Rikke Weissfeld, sognepræst ved Kirken I Ørsted
  • Hvor og hvornår: Kirken i Ørestad, 27. august kl. 13
  • Format: 10 km over fire timer med indlagte pauser
  • Forplejning: Sandwich halvvejs.

Fakta om Folkekirken For Internationals

  • Et engelsksproget fællesskab for åndeligt søgende og kristne expats, studerende, etc., med base i Eliaskirken på Vesterbro Torv i København.
  • Afholder både gudstjenester, sociale arrangementer, koncerter, etc. Etableret i et samarbejde mellem syv provstier i Københavns Stift.