Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Biskopper ansætter seniorrådgiver

Danmarks 10 biskopper henter erfaren rådgiver til at varetage koordination og rådgivning af udviklingsopgaver i grænselandet mellem stat og kirke.

Klaus Kerrn-Jespersen bliver ansat som seniorrådgiver for bispekollegiet i en nyoprettet stilling som seniorrådgiver. Hans rolle bliver en blanding af at være rådgiver, koordinator, intern konsulent og blæksprutte for biskopperne. Herunder at varetage en sekretariatsfunktion, som skal betjene biskopperne i de mere overordnede nationale sager, der er blevet flere af gennem årene. Det kan f.eks. været håndtering af præstemangel, fremtiden for de mange middelalderkirker i landsognene og at føre folkekirken målrettet gennem den grønne omstilling. 
Desuden vil Klaus Kerrn-Jespersen bistå den allerede eksisterende sekretariatsbetjening ved bispemøderne, sikre løbende opsamling på beslutninger, og deltage i diverse udvalgsarbejder. 
 

Klaus Kerrn-Jespersen kommer fra en stilling som kontorchef i kirkeministeriet, og finder det spændende og udviklende, at få lov at flytte sit arbejdsliv over i folkekirken: 
-Jeg har i alle årene befundet mig i spændingsfeltet mellem stat og kirke, hvor jeg har skullet bidrage til at få folkekirkens vilkår, som en del af den offentlige forvaltning, til at hænge sammen med folkekirkens opgave som trossamfund. Det får jeg nu endnu mere praktisk mulighed for at føre ud i livet, som seniorrådgiver for biskopperne i Danmark, fortæller Klaus Kerrn-Jespersen. 
 

Stillingen vil blive knyttet til Københavns Stift, men vil betjene hele bispekollegiet. 
-Vi får her et meget kompetent menneske med ombord, som fra dag et vil kunne være med til at gøre en forskel, siger biskop Henrik Stubkjær, Viborg Stift. 
 

Klaus Kerrn-Jespersen begynder i sit nye job den 1. februar 2024.