Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Del erfaringer om corona-senfølger

Præsten i Kingos Kirke tager nu initiativ til at danne erfa-gruppe for ansatte i folkekirken, der oplever senfølger efter at have været smittet med corona. Formålet er at synliggøre udfordringerne med senfølger samt opbygge et fællesskab for de ramte.

Håndvask og hænder, der vaskes

Selvom man følger anvisningerne for at forebygge smitte, så kan man godt blive smittet med corona-virus alligevel og måske få senfølger. 

Af Ulla Haahr

Jens Christian Raabjerg Larsen, præst i Kingos Kirke, blev smittet med corona-virus i november 2020 ved en gudstjeneste. Han har stadig senfølger efter sygdomsforløbet og må arbejde på nedsat tid. Efter at have deltaget i en erfa-gruppe i sundhedsvæsenets regi, tager han nu initiativ til at oprette en gruppe for ansatte i folkekirken.

”Det var en øjenåbner for mig at være med i den gruppe. Her var fokus sundhedsfagligt, men vi kan også gøre noget i folkekirken, for det er så vigtigt at mærke, at man ikke er alene. Og man har brug for at udveksle erfaringer om, hvordan man skal håndtere at have senfølger rent praktisk, for der er mange systemiske udfordringer, fx i forhold til muligheder og regler,” fortæller Jens Christian Raabjerg Larsen.

Ingen kender omfanget

Erfagruppen skal være uformel, hvor de eneste krav er, at deltagerne har det til fælles, at de er ansat i folkekirken (både præster og andre medarbejdere i kirken) og har senfølger efter smitte med corona-virus. Jens Christian Raabjerg vil lede møderne, som vil finde sted hver 14. dag på Nørrebro. Der vil være 4-6 møder i alt. Det er ikke et krav, at man er i arbejde.

”Jeg ved ikke, hvor mange ansatte i folkekirken der lider af senfølger. Jeg tror, der er et behov, og at mange oplever at have udfordringer, der ikke bliver sat i tale eller håndteret. Nu prøver vi det af og får problemet synliggjort, og om det er et problem”, siger han, der i dagligdagen også har en rolle som arbejdsmiljørepræsentant.

Opfordring til alle ramte

Det kan også vise sig, at der er et meget stort behov og mange mennesker, der gerne vil mødes med andre i samme situation. Sker dette, håber Jens Christian Raabjerg Larsen, at hans initiativ kan blive løftet op på stiftsniveau, så der kan dannes flere grupper. På grund af sin egen situation med senfølger og nedsat arbejdstid er han nemlig kun i stand til at etablere én gruppe med max 8 deltagere.

”Jeg ønsker, at vi i folkekirken tager hånd om dette. Så kontakt mig endelig, hvis man har været smittet og har senfølger og gerne vil mødes med andre i samme situation. Det er vigtigt, at vi får synliggjort senfølger, og at vi kan hjælpe hinanden”, siger Jens Christian Raabjerg Larsen.

Tilbud om erfagruppe for personer med senfølger efter corona

  • For ansatte og tidligere ansatte i folkekirken
  • Formålet er at udveksle erfaringer og ideer til, hvordan man løser praktiske spørgsmål i forbindelse med senfølger
  • Erfagruppen ledes af sognepræst Jens Christian Raabjerg Larsen og mødes hver 14. dag i alt 4-6 gange 
  • Møderne finder sted på Nørrebro.

For yderligere oplysninger og tilmelding kontakt sognepræst Jens Christian Raabjerg Larsen: jcla@km.dk, tlf. 2810 2776