Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Direktør for Bibliarium udpeget

”Bibliarium - oplevelsecenter til formidling af bibelske fortællinger” skyder det nye år i gang med ansættelsen af Anne-Sofie Aabenhus som direktør. Anne-Sofie Aabenhus er Cand. Mag. i kunst- og religionshistorie og har siden 2006 opbygget og ledet Folkekirkens Skoletjeneste Gladsaxe-Herlev med stor succes. Derudover har hun gennem årene været en af de drivende kræfter i udviklingen af det religionspædagogiske arbejde i Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester. 

I forbindelse med ansættelsen udtaler bestyrelsesformand John Rydahl: ”Vi er i Bibliariums bestyrelse begejstrede for at kunne byde velkommen til Anne-Sofie Aabenhus. Hendes store erfaring indenfor formidling og projektledelse bliver uden tvivl en stor gevinst for udviklingen af det kommende oplevelsescenter, der forventes at slå dørene op for publikum i slutningen af 2024.  

Ansættelsen er derfor et vigtigt skridt på vejen mod realiseringen af Bibliarium, hvor vi ser frem til at skabe rum for, at børn og unge på helt nye måder kan gå i dialog med de bibelske fortællinger og engagere sig i aktuelle eksistentielle, etiske og religiøse spørgsmål”.  

Anne-Sofie Aabenhus tiltræder som direktør torsdag d. 1. februar. 

Selv udtaler den nye direktør: ”Det er en fantastisk mulighed at være med til at opbygge den helt unikke ide, som Bibliarium er. Jeg oplever en spirende nysgerrighed i vores samtid for at forstå, hvordan det bibelske stof har haft indflydelse på vores etik, menneskesyn – i det hele taget på den måde vi ser verden og hinanden på! Og sammen med det norske firma Expology, skal vi nu udvikle et anderledes og fantastisk reflektionsrum i Sct. Andreas Kirke. Således oplever jeg det også helt rigtigt at placere et oplevelsescenter om bibelske fortællinger i et kirkerum, og jeg kan faktisk ikke rigtigt vente med at komme i gang med at realisere planerne for stedet.  

Min tilgang til Bibelens fortællinger er farvet af mine faglige baggrunde. Fra kunsthistorien har jeg en stor opmærksomhed på, hvordan Bibelens fortællinger igennem en 1000-årig dansk historie er blevet udvalgt og fortolket i forhold til den samtid, de skulle fortælles ind i. Og fra min tid i skoletjenesten har jeg erfaring med, at skabe samtalerum og oplevelser, hvor de unge udfordrer det bibelske stof og går på opdagelse i sammenfiltringerne mellem deres egne nutidige eksistentielle dilemmaer og de bibelske fortællinger”. 

Hvad er Bibliarum
• Bibliarium er et oplevelsescenter til formidling af bibelske fortællinger.  
• Bibliarium har til huse i Sct. Andreas Kirke på hjørnet af Gothersgade og Øster Farimagsgade i København. 
• Oplevelsescentret skabes af det norske firma Expology og åbner i slutningen af 2024. 
• Bibliarium finansieres af provstier i Københavns Stift og af fondsbevillinger fra Den A.P. Møllerske Støttefond og Borgfonden.