Nyheder
Nyheder

Farvel til coronapas og mundbind i folkekirken

Alle corona-restriktioner på folkekirkens område forsvinder fra og med tirsdag den 1. februar. Kirkerne opfordres til fortsat at passe på de særligt sårbare.

Regeringens ophævelse af coronarestriktioner 1. februar gælder også på folkekirkens område. Foto: Niels Jarler

Af Kirsten Weiss Mose

Siden jul er smittetallene fortsat med at stige. Alligevel er antallet af indlagte ikke steget i samme takt. Det er hovedårsagen til, at regeringen i tråd med sundhedsmyndighedernes anbefalinger har valgt at ophæve de aktuelle corona-restriktioner.

Ophævelsen betyder, at alle restriktioner på folkekirkens område ophører fra og med tirsdag den 1. februar. Samtidig med, at regeringen ophæver restriktionerne, opfordrer den til, at alle fortsat har fokus på at passe på de særligt sårbare.

Biskop Peter Skov-Jakobsen er glad for, at vi endelig kan vende tilbage til en mere normal hverdag.

- Først og fremmest en stor tak til kirkens mange ansatte og frivillige, som gennem hele pandemien har gjort det så let som muligt for folk at bruge kirken på trods af skiftede anbefalinger og krav om afstand, mundbind og coronapas. Det er en stor lettelse, at vi nu kan lægge restriktionerne bag os og gå en lysere tid i møde. Vi skal selvfølgelig huske på, at corona-pandemien stadig er her, og at vi stadig skal passe godt på hinanden og ikke mindst vores særligt sårbare, siger Peter Skov-Jakobsen.

Læs Kirkeministeriets nyhed om ophævelsen af corona-restriktionerne