Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Folkekirken er et ’shortcut’ til dansk kultur og danske værdier

Folkekirken kan gøre det lettere at blive en del af det danske samfund, mener Sarah Maxted, der er kommunikations- og netværkskoordinator i nyt projekt i Københavns Stift for udlændinge med kristen baggrund.

Portrætfoto af Sarah Maxted

Som kommunikations- og netværkskoordinator skal Sarah Maxted bl.a. formidle folkekirkens tilbud til udlændinge med kristen baggrund i hovedstaden.

Af Niels Jarler

Folkekirken er et godt sted at lære det danske samfund at kende for de mange nye internationale borgere i hovedstaden, mener Sarah Maxted. Hun er netop er tiltrådt en nyoprettet stilling som kommunikations- og netværkskoordinator i et nyt projekt, som bl.a. skal formidle folkekirkens tilbud til udlændinge med kristen baggrund i hovedstaden.

Hovedstadsområdet tiltrækker hvert år 20.000 udenlandske borgere, som kommer for at bo, studere eller arbejde. Det giver en stadigt mere mangfoldig befolkning i København, som projektet ønsker at afspejle i folkekirken.

Det giver god mening for Sarah Maxted, der selv har en international baggrund. For to år siden flyttede hun til København fra London. Her arbejdede hun som manager for musikprogrammet i St. Martin-in-the-Fields, og hun er vant til at arbejde i krydsfeltet mellem kirke og kultur i et inkluderende og mangfoldigt kirkemiljø.

Sarah Maxted glæder sig til at komme i gang med projektet, der skal invitere herboende kristne udlændinge til at benytte sig af kirkens mange muligheder.

- Det er fantastisk at folkekirken er åben for et projekt som dette. Danskere er stolte folkekirken, så det er en kæmpe mulighed at kunne dele Folkekirken med dem, der ikke har dansk baggrund, fortæller Sarah Maxted om det nye projekt.

En genvej til det danske samfund

Byens mange nye udenlandske borgere kan have stor gavn af mødet med folkekirken:

- Jeg har selv oplevet folkekirken som et ’shortcut’ til dansk kultur og danske værdier. Hvis man er til en gudstjeneste i folkekirken i en time, så lærer man som udlænding utroligt meget om kultur, historie og dét, der er oppe i tiden.

Sarah Maxted er oprindeligt uddannet sanger og arbejder også som kirkesanger i Østervangkirken i Glostrup. Her har hun fået et godt kendskab til både folkekirken og den danske fællessangstradition. Hun håber, at musik kan bygge bro på tværs af sprogforskelle:

- Musik er centralt i folkekirken. Musik er vores fælles sprog og alle forbinde sig til deres åndelighed gennem musik, uanset deres sprog, siger Sarah Maxted. Med tiden vil hun også gerne præsentere de internationale borgere for bl.a. babysalmesang.

Snart vil man begynde at se flere aktiviteter omkring samarbejdet, der også skal etablere en engelsksproget menighed omkring Eliaskirken på Vesterbro. Her er der allerede nu en månedlig gudstjeneste i kalenderen. Snart kommer flere arrangementer og aktiviteter og en engelsksproget hjemmeside til målgruppen.

Navn: Sarah Maxted

Nationalitet: Brite

Alder: 31

Arbejdsbaggrund: Selvstændig projektleder og indholdsproducent, manager for musikprogrammet i St. Martin-in-the-Fields.

Uddannelse: Bachelor i musik, Royal Welsh College of Music & Drama.

 

Projektet ’Folkekirke for kristne med anden kulturel og sproglig baggrund’ er et samarbejde mellem syv københavnske provstier. Fysisk har Sarah Maxted arbejdsplads hos Presse & kommunikation i Københavns Stift og i Eliaskirken. 

 

Læs mere om projektet