Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Kender I nogen, der bør søge fondene? Så prik til dem.

Efterkommere af præster eller lærere i folkeskolen kan søge legater, hvis man har økonomiske udfordringer.

Der er penge på kistebunden, som flere bør have glæde af, mener fondsbestyrerne

I Københavns Stift administrerer vi en række legater, som forskellige grupper personer kan søge. Måske tilhører du allerede en af grupperne, eller også kender du måske én, som gør? Så er der al mulig grund til enten at søge eller opfordre vedkommende til at søge. For der er faktisk brug for, at flere søger legaterne, fortæller Rakulan Sivananthan, juridisk konsulent i stiftsadministrationen. 

"For tiden er der mange, der tid efter anden søger vores legater. Selvom dette ikke er et problem i sig selv, er det vigtigt for os i fondsadministrationen at nå ud til flere personer, der ikke kender til legatet, men som kunne have gavn af at søge det. Derfor arbejder vi løbende på at styrke og forny vores kommunikationsmetoder, så flere kan drage fordel af de legater, vi har i stiftet", siger han. Fx gennem opslag på social medier. 

Det er bestyrelserne i de enkelte fonde, der træffer beslutning om, hvem der får tildelt et legat.

Er du f.eks. enke efter eller barn af en præst eller lærer i den danske folkekirke eller -skole, eller en kvinde, der ikke kan opretholde sin hidtidige levestandard, så er vores legat måske noget for dig.

Ansøgningsperioden er i år fra den 17. marts til 28. maj.

Se mere om, hvad der skal til, og hvordan du søger på Fonde og Legater | Københavns Stift (kobenhavnsstift.dk)

Har du spørgsmål så kontakt Rakulan Sivananthan, rasiv@km.dk.