Nyheder
Nyheder

Kender I nogen, der bør søge fondene? Så prik til dem.

Efterkommere af præster eller lærere i folkeskolen kan søge legater, hvis man har økonomiske udfordringer.

Der er penge på kistebunden, som flere bør have glæde af, mener fondsbestyrerne

I Københavns Stift administrerer vi en række legater, som forskellige grupper personer kan søge. Måske tilhører du allerede en af grupper, eller også kender du måske én, som gør? Så er der al mulig grund til enten at søge eller opfordre vedkommende til at søge. For der er faktisk brug for, at flere søger legaterne, fortæller Rakulan Sivananthan, juridisk medarbejder i stiftsadministrationen. 

"Lige nu er der mange gengangere, som nærmest rituelt søger vores legater. Og det er der intet i vejen med. Men vigtigst af alt har vi i fondsadministrationen en pligt til at gøre, hvad vi kan for at nå bredere ud til personer, som ikke kender legatet men som faktisk bør søge. Derfor er der behov for at styrke og nytænke de måder, vi kommunikere på, så flere kan nyde godt af de legater, vi har i stiftet", siger han. Fx gennem opslag på social medier. 

Det er bestyrelserne i de enkelte fonde, der træffer beslutning om, hvem der får tildelt et legat.

Er du f.eks. enke efter eller barn af en præst eller lærer i den danske folkekirke eller -skole, eller en kvinde, der ikke kan opretholde sin hidtidige levestandard, så er vores legat måske noget for dig.

Ansøgningsperioden er i år fra den 17. marts til 28. maj.

Se mere om, hvad der skal til, og hvordan du søger på Fonde og Legater | Københavns Stift (kobenhavnsstift.dk)

Har du spørgsmål så kontakt Rakulan Sivananthan, rasiv@km.dk, som er studentermedhjælper i stiftsadministrationen