Nyheder
Nyheder

Ny provst for Danske Sømands- og Udlandskirker

Selma Ravn, præst i Frederikskirken i Paris, bliver ny udlandsprovst og leder af Danske Sømands- og Udlandskirker

Pastor Selma Ravn, nuværende præst ved Frederikskirken i Paris, bliver ny udlandsprovst og leder af Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK), og det glæder formand Anne E. Jensen overordentligt.
Det er en enig bestyrelse, der bakker op om Selma Ravn som den stærkeste kandidat blandt et stærkt ansøgerfelt. Vi er utrolig glade for, at Selma kan tiltræde 15. juni”, siger Anne E. Jensen og fortsætter: ”Det betyder rigtig meget, at den, der skal stå i spidsen for DSUK, forstår organisationen og samtidig er en dygtig teolog.

Selma Ravn er cand.theol. fra Københavns Universitet i 2002 og har været præst i Vor Frelsers Kirke på Christianshavn, inden hun tog til Paris for at være udlandspræst. Erfaringerne herfra bliver væsentlige i hendes kommende rolle som udlandsprovst.

Jeg har selvfølgelig en indgående forståelse for, hvad det vil sige at være udlandsdansker, da min familie og jeg nu har boet 6 år i Frankrig. Den måde, udlandsdanskerne bruger deres kirke på, er unik og fordrer en høj og åben kirkedør, som betyder, at sømands- og udlandspræster skal spille på virkelig mange tangenter, og det skal understøttes hjemmefra. Jeg ser meget frem til at bidrage til det vigtige arbejde Danske Sømands- og Udlandskirker gør i hele verden,” siger Selma Ravn.

Den måde, udlandsdanskerne bruger deres kirke på, er unik og fordrer en høj og åben kirkedør

Selma Ravn, Provst i Danske Sømands- og Udlandskirker

Udlandsprovsten har mange opgaver udover at være provst for de udsendte præster og leder af sekretariatet. Blandt andet i samarbejdet med udenrigsministeriet, danske ambassader og konsulater, som er essentielt i forhold til at hjælpe nødstedte danskere i udlandet.

Selma Ravn tiltræder 15. juni, for det er hende magtpåliggende at aflevere Frederikskirken på bedst tænkelig vis. ”Jeg har været utrolig glad for at være i Frederikskirken, og jeg er meget taknemmelig for alt det, jeg har oplevet og lært i min tid her. Det har været urolige år i Frankrig, men gennem det hele har menighed, kirkeråd og gode kræfter omkring kirken været en manifestation af, hvad mennesker kan sammen. Sammen med min mand og vores børn glæder jeg mig også til at vende hjem til Danmark, og komme tættere på familie og venner.”

Selma Ravn er gift med Lars Albæk Ravn, sammen har de datteren Tara på 19 og sønnen Ishak på 16.

Fra Danske Sømands- og Udlandskirkers sekretariat på Frederiksberg siger administrationschef Tommy Liechti: ”Vi kender Selma som et varmt og dygtigt menneske, og herfra vil vi gøre alt, vi kan for at bakke hende op”. I overgangsperioden fra udlandsprovst Pia Sundbølls fratræden med udgangen af april til Selma Ravns tiltræden 15. juni vil administrationschefen i tæt dialog med formand og næstformand udgøre ledelsen, og de tre tilsynsførende biskopper vil bistå ved teologiske og kirkelige spørgsmål.

Læs også: Vi var aldrig i tvivl om, at der var brug for os