Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Stor tillid til folkekirken

Kirken spiller en positiv rolle i lokalområdet, og danskerne har stor tillid til den, viser en ny undersøgelse. Københavns biskop værdsætter ansatte og frivilliges store arbejde for en åben og engageret kirke for alle, der har brug for den.

børnekonfirmander

Ansatte og frivillige gør et stort arbejde i lokalområderne. Foto: Henrik Dons Christensen

Af: Ingeborg Marie Nielsen

Sjælesorgssamtaler, babysalmesang og sorggrupper er bare nogle af de mange tilbud, som kirkerne tilbyder københavnerne.

Også under nedlukningen har præster og menighedsråd arbejdet ihærdigt for at holde kirken fysisk og virtuelt åben, så alle kan få den hjælp, omsorg og følelse af fællesskab, som de har brug for.

Positivt til stede

Folkekirkens lokale engagement kan mærkes blandt danskerne, hvor 50 procent mener, at folkekirken spiller en positiv rolle i deres lokalområde. Kun 2 procent mener, at den spiller en negativ rolle. 

Det viser en ny undersøgelse ”Danskerne og folkekirken 2020” (link åbner i nyt vindue) fra Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.

Den positive oplevelse bakkes op af, at et flertal på 68 procent af danskerne har stor tillid til folkekirken.

Københavns biskop Peter Skov Jakobsen er glad for tallene, for de bekræfter, at kirken er positivt til stede i danskernes bevidsthed.

- Uanset baggrund og livsopfattelse, så er kirken åben for alle. Lokalt arbejder både ansatte og frivillige hver dag for at imødekomme tilliden og engagere sig i lokale, kulturelle og sociale samarbejder, og det skal de værdsættes for. De løfter en vigtig opgave i vores samfund, siger han.

Undersøgelsen

  • ”Danskerne og folkekirken” er en årlig tilbagevendende spørgeskemaundersøgelse, der stiller danskerne en række spørgsmål om, hvordan de har brugt folkekirken det foregående år.
  • Den er udført første gang i 2020. Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter har taget initiativ til undersøgelsen, og Norstat har indsamlet al data.