Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Sådan kan du komme i kirke juleaften - hjemmefra

Mange kirker vælger i år at lave online-gudstjenester, så du trygt kan følge med på telefon, pc og tablet hjemme fra lænestolen. Du kan også følge julegudstjenesten på tv.

grafik for virtuelle gudstjenester

Der kan være mange årsager til at vælge at gå i kirke hjemme fra sofaen. 

Det kan være, de lokale kirker har aflyst julegudstjenesten. Det kan være, du ikke er helt tryg ved at begive dig ned i kirken. Det kan være, at du gerne vil prøve, hvordan det er at kunne sikre, at anden i ovnen ikke bliver tør, mens du er i kirke.

I år tilbyder mange kirker at streame gudstjenesten på Facebook eller på deres hjemmeside.

Den nemmeste måde, at finde ud af om din lokale kirke livestreamer i julen, er at besøge kirkens - eller i nogle tilfælde pastoratets eller provstiets - hjemmeside eller Facebook-side. 

Find din lokale kirkes hjemmeside ved at klikke her

Følg gudstjenesten på tv og radio

Du kan også vælge at følge en af de live-transmitterede gudstjenester i radio og tv. DR sender sammenlagt fra hele 12 gudstjenester i perioden fra den 24. december til og med den 3. januar. Juleaften sender DR1 gudstjeneste direkte fra Risskov Kirke kl. 14.45 med sognepræst Hanne Houkjær. På P1 er det Viborg Domkirke, der er årets julekirke.

Se hele sendeplanen på DR's hjemmeside (eksternt link)

Også TV2 producerer en landsdækkende gudstjeneste, og den optages i Københavns Stift, nemlig i Sankt Nikolai Kirke på Bornholm. Den sendes på de regionale kanaler den 24. december klokken 14.00. Gudstjenesten fra Bornholm bliver også tilgængelig on-demand på play.tv2.bornholm.dk som streaming (denne service er gratis).

Du kan desuden se juleaften på TV2Lorry. 

Læs mere om gudstjenesten, som er arrangeret af kirkerne på Frederiksberg